Anonim

Dragon Ball Z: Goku slår av misstag Chi Chi

Efter att Vegeta låter den ofullständiga cellen gå att absorbera Android 18, försöker Trunks att stoppa Cell. När vi försökte undkomma Trunks angrepp och komma närmare Android 18 använde den ofullständiga cellen Solar Flare-tekniken för att blinda Trunks och de andra.

Solar Flare är en bra teknik att använda när kämpen försöker en snabb tillflyktsort. Men i det här fallet är Cell fortfarande i samma område och det görs uppenbart att han försöker absorbera Android 18. Varför kan Trunks inte känna Cells energinivå just nu? Varför kan han inte känna Krillins energinivå för att bedöma vart Cell kommer att sluta och förhindra Cell?

Du har rätt, Cell slutar använda Solar Flare.

Det är svårt att få ett definitivt svar (eftersom frågan är ganska spekulativ), men jag kommer att hävda att:

  • Solar Flare har visat sig vara otroligt störande varje gång det användes - i mangan blev alla som drabbades av det gjort hjälplösa i minst tio sekunder - med att Trunks stannade i luften på grund av att det inte är oförenligt med tidigare användningar av det förmåga;
  • Jag kommer inte ihåg någon karaktär i Dragon Ball som kan slåss effektivt medan han är blind eller utan att använda hans ögon - underförstått betyder det att det inte finns något som tyder på att ki-sensing kan ersätta ögonen om någon var blind. Men även om du hittar ett exempel på någon som kämpade utan hans ögon, skulle du fortfarande behöva hitta något som Trunks skulle kunna göra det;
  • Tiden som Cell tog för att absorbera Android 18 var extremt kort - jag menar, om du tittar på sekvensen som visas i mangan, går det:

    1. Stammar spränger Vegeta för att distrahera honom;
    2. Trunks börjar flyga mot Cell, som ligger några steg från Android 18;
    3. Cell använder Solar Flare;
    4. Alla är blinda;
    5. Cell slukar Android 18 ner;
    6. Molnet som genereras av Trunks sprängning runt Vegeta försvinner;

    Jag menar, fan, hur lång tid tog det att absorbera Android 18 efter att ha bländat alla? 3 sekunder? Avbrottet från Solar Flare verkar tydligt vara tillräckligt för detta ändamål.

Men jag håller med om att scenen, som avbildad i anime, inte riktigt är meningsfull, eftersom Android 18 och Krillin försöker slåss mot Cell, medan Trunks och Vegeta är helt bortglömda. den skulle kunna argumenteras för att de påverkades starkare eftersom de var närmare Cell när han använde Solar Flare, men den förklaringen verkar tvivelaktig.

2
  • Vegeta försökte komma på Trunks sätt - men Trunks besegrade Vegeta. Detta efter att Vegeta hånar honom och säger att han är för svag för att vara tuff mot sin egen far. Efter det - Cell använde Solar Flare när han fann Trunks är lika stark som Vegeta och Cell kommer att förlora i en kamp i sitt ofullständiga tillstånd
  • @mustard: Jag skrev om svaret efter att ha tagit en ny titt på anime och manga. Jag har intrycket av att mangascenen är mycket meningsfull, men animescenen är mycket mer tomt.