Anonim

Dessa är den dolda betydelsen av molarna i varje område av din kropp

I den näst sista episoden av Puella Magi Madoka Magica ser vi kort denna bild, eventuellt bildas av isen i ett glas alkohol när Madokas mamma är i baren med Madokas lärare. (Den här bilden kommer strax före en "paus" från den scenen innan avsnittet skiftar tillbaka till Homuras rum, så det är svårt att säga. Även om det ursprungligen verkade som en rimlig tolkning för mig, i efterhand, föreslår de två "blad" här att så är inte fallet och att bilden läggs ovanpå något annat.)

Detta verkar tydligt vara en av de mer kända detaljerna från Michelangelos Skapandet av Adam, som ligger på taket i Sixtinska kapellet:

Vilken betydelse har denna bild i samband med anime-serien? Med andra referenser i serien finns det ofta en tydligare koppling (t.ex. till Goethes Faust) men här verkar det inte lika uppenbart, och den enda tolkningen jag kan tänka mig är relaterad till att Madoka blev en slags gud, men ändå verkar det inte vara mycket meningsfullt att använda denna specifika referens här.

Madokas mamma dricker från ett facetterat glas och vad din skärmdump visar är två kanter av det och Michelangelos målning bakom glaset. Dialogen mellan två kvinnor överensstämmer inte riktigt med målningens tema, för mig.

Målningen verkar vara en del av barens följe. Med Studio Shaft som ansvarar för att skapa denna anime kan du säkert anta att det är en subtil antydan till ett av de många existentiella ämnen som tas upp i den. Det är förmodligen inte särskilt betydelsefullt i förhållande till handlingen, men det kan bara ge dig lite tankeväckande.

Betrakta processen med Adams skapelse av Gud som en metafor för en magisk tjej som blir en häxa. Som en mer kraftfull enhet kan häxor skapa sitt eget slag genom att skada magiska tjejer. Något i den riktningen.

2
  • Ja ... Det verkade som en "slumpmässig" referens, men jag var jag, jag hoppades att det kunde finnas något som skulle ha en mycket direkt koppling till handlingen, men vem vet.
  • 3 @ Maroon, jag tolkade bilden på ett alternativt sätt: kom ihåg att Michelangelo skildrar ögonblicket för Adams "födelse". Gud är i själva verket Adams förälder. Detta är parallellt med situationen som Junko är upprörd över just nu - både Gud / Junko har fött denna andra person, Adam / Madoka, och ändå vet eller kan vi alla gissa vad som kommer att hända med deras avkomma. Föräldrarna kan inte hindra dem från att göra sina egna val, bra eller sjuka, ta den förbjudna frukten / dö / bli en magisk flicka etc.