Anonim

Elephant Heart - \ "The Thunder \" Musikproduktionsprocess

Finns det några steg som en doujinka ska ta när man gör fläkttillverkad manga som skulle säljas på Comiket? Till exempel skulle Comiket hållas i april. När kommer de att börja göra doujin?

Liknar produktionsprocessen av fläkttillverkad manga den för vanlig manga? Jag menar att doujinka måste tycka om att skriva ut doujin själva, medan mangaka inte gör det. Och de måste marknadsföra sitt arbete. Har de också tidsfrister? Vilka förberedelser behöver de göra först?

Nedan visas tidtabellen för Nurarihyon ingen magoförfattare:

Hanterar de produktionen och distributionen av sin fläkttillverkade manga? Eller skriver de bara mangan och säljer den?

1
  • utifrån vad jag har läst i doujins efterord har doujinka tidsfrister för att skicka sin färdiga produkt till tryckerierna och till ComiKet-kommittén så att de får plats för sin monter (utskrift kan till och med göras själva så att den kan avfärdas, såvida inte du gör tusentals exemplar), men bortsett från det kan de fungera i sin egen takt så länge de gör dessa deadlines. Sedan är ComiKet bara en händelse, det finns också Comic 1, SC, seriens specifika händelser som Reitaisai för Touhou, etc. För merchandising är det mest bara inlägg på pixiv eller twitter med exempel på vad de kommer att sälja