Anonim

Vancouver Sleep Clinic - Someone to Stay (Audio)

Jag vet att det finns många olika typer av media i Fate-serien (tv, film, ljusroman, videospel etc.), men jag har aldrig kunnat ta reda på hur sammankopplade de alla är. Jag vet att Fate / Zero (tv-serien) fungerar som en prequel till Fate / Stay Night (tv-serien), och jag antar att manga eller visuella romaner med samma namn delar samma historier, men utöver det har jag svårt tid att ta reda på hur de alla ansluter.

Öde noll är prequellen till Öde / övernattning, som äger rum tio år före det senare. Den bestod ursprungligen av fyra lätta romaner skrivna av Gen Urobuchi med berättelsen av Kinoko Nasu, som skrev den ursprungliga visuella romanen. Den förra kretsar kring Kiritsugu Emiya och hans engagemang i 4: e Holy Grail War. Den senare kretsar kring Emiya Shirou och hans engagemang i 5: e Holy Grail War.

Ödet / ihåligt Ataraxia anses uppföljaren till Ödet / stanna natten, som äger rum 6 månader senare. Det är verkligen en halv berättelse-kanon och en halv fandisk.

Öde / Extra tar platser lång tid efter Öde / övernattning, men i ett parallellt universum. Det driver några roliga koncept och nya tjänare och anses för det mesta en kanonisk del av Nasuverse.

Denna så kallade "Nasuverse" är en term som används för att beskriva det typmånuniversum som Nasu Kinoku huvudserieförfattaren och Takeuchi Takeshi, huvudseriens karaktärsdesigner, har skapat.

Ödet / Kaleid Liner Prisma Illya började som mer av en gag-dojin manga serie i Comp-Ace. Den berättar "vad-om" -historien om vad som skulle hända om Illya blev en magisk tjej och var tvungen att fånga tjänare som kort. Denna serie anses inte vara kanon.

De Carnival Phantasm anime-serien anpassades från en gag-dojin manga kallad Take-Moon, publicerad i tidskriften Type-Moon Ace och författad och illustrerad av Eri Takenashi, som gjorde det Kannagi. Det kretsar mestadels inuti skämt om Type-Moon och karaktärer från andra Type-Moon-serier, som slutar möta varandra i samma universum av en eller annan anledning. Även om denna serie inte anses vara kanon, görs vissa hänvisningar till deras respektive kanoniska serier.

Öde / konstig falsk är en kort fan-made non-canon light roman skriven av Ryougo Narita, författaren till Baccano! Det släpptes först online som ett aprilskämt utan illustrationer, men infördes senare i Vol. 2 i Type-Moon Magazine. Berättelsen spelas i Snowfield, en liten stad i Kalifornien (norr om Las Vegas, Nevada), tio år efter Ödet / ihåligt Ataraxia, under en ofullständig kopia (utan någon Sabreklass-tjänare) av det tredje Holy Grail War, förmodligen initierat av USA: s regering.

Ödet / apokryfa var ursprungligen tänkt att vara ett onlinespel, men planerna föll igenom. Det blev senare en lätt roman-serie skriven av Yuichiro Higashide och illustrerad av Ototsugu Konoe, med tre volymer släppta på Comiket. Berättelsen spelas in i en parallell värld (till det huvudsakliga ödeuniverset) där Graalen avlägsnades från Fuyuki City efter tredje kriget, så händelserna i Öde / övernattning och Öde noll inträffade aldrig. Berättelsen fokuserar på sammandrabbningen mellan de två motsatta fraktionerna, röda och svarta, med var och en som kallar 7 egna tjänare, och graalen själv kallar till en speciell härskartjänare som medlare för detta heliga gralkrig. Huruvida det är kanon eller inte har ännu inte fastställts.

Öde / prototyp är en nybildad version av Nasu Kinokos ursprungliga utkast till Ödet / stanna natten, som Nasu skrev under gymnasiet men som så småningom kraftigt reviderades för att vara en visuell roman för att vara mer lämplig för målgrupper. Mycket av historien förblev densamma, men systemet med graalkriget skilde sig åt. Även om vissa karaktärtyper och begrepp (dvs. Gilgamesh, Avenger) förblev desamma, är huvudpersonen Ayaka Sajyou och hennes tjänare könsbyta jämfört med den visuella romanserien. Även om det aldrig officiellt anges, är denna serie förmodligen icke-kanonisk.

2
  • Det finns också Fate / Stay Night: Unlimited Blade Works (TV), som jag tror är ett alternativt slut för Fate / Stay Night från det ursprungliga spelet.
  • Ödet, UBW och HF är mindre altändar men parallella vägar knutna till varje huvudhjälte. Tekniskt sett alla händer, men av samma typ inte. Vilken är den sanna vägen? Bara Zelretch skulle veta säkert ...