Anonim

Fantastisk sakervecka: Måste ha måndag, hur jag rengör mina skor, särskilt Nike LeBron 13

I den korta anime Final Fantasy VII: The Last Order, som återberättar händelser av Nibelhelm-konflikten, när Cloud anländer till Nibel-bergreaktorn, återfår Tifa medvetandet och ser Cloud och säger att han kom för att rädda henne precis som han lovade.

Ändå i original Final Fantasy VII Tifa förblir medvetslös, så hon vet inte att Cloud någonsin var i Nibelhelm (och vissa plotdetaljer är starkt beroende av detta) tills hon besökte hans minnen.

Så, är detta ett misstag i anime-skriptet? Eller förklaras det på något sätt varför Tifa senare inte kommer ihåg att Cloud besökte Nibelhelm?

Det är känt att det finns olika berättelser om vad som hände i Nibelheim. Scenen där Sephiroth hamnar i Mako-strömmen i reaktorn var annorlunda. I den ursprungliga FFVII,

Sephiroth knivhuggade Cloud, men Cloud övermannade Sephiroth, lyfte den senare och kastade honom i Mako-strömmen nedanför. I en annan anpassning (glöm vilken) kastar Sephiroth sig gärna i Mako-strömmen.

Detta kan möjligen bero på att scenen i spelet baserades på Clouds minne, så det kan vara lite dimmigt. Med andra ord kanske han inte kommer ihåg det korrekt (spelversionen av berättelsen).

Citera Wikipedia,

Även om de 77 777 exemplar av Advent Pieces: Limited som släpptes i Japan sålde ut månader före det officiella släppdatumet, fick Last Order ett negativt fan-svar på grund av förändringar i innehåll och presentation från det ursprungliga Final Fantasy VII-spelet, och på grund av detta undvek besättningen som arbetade med Crisis Core att återskapa vissa scener från Last Order.

När det gäller varför Tifa inte kommer ihåg att Cloud åkte till Nibleheim, i spelet var hon medvetslös och soldatmedlemmen som skickades till Nibelheim var Sephiroth

och Zack. Cloud var en Shinra Trooper och han tog inte av sig hjälmen, så Tifa kunde inte känna igen honom.

1
  • När det gäller det senaste citatet vet jag det, men i Last Order såg hon honom utan hjälm redan (och till och med i spelet bar han henne redan utan hjälm). Men ja, åtminstone vet jag nu att detta i grunden var en förändring i anpassningsskriptet.