Anonim

Allt handlar om

Om Black Zetsu befalldes att vara med Obito medan Madara kämpade mot de 5 kagesna,

Hur kommer det sig att Naruto inte kunde känna Black Zetsu i sitt Kyuubi-läge när han kämpade med Obito ??

5
  • det står aldrig, att naruto inte kände BZ. dina antaganden är felaktiga. också det mesta av detta "jag känner ondska" är faktiskt anime-fyllmedel, vilket betyder icke-kanoniskt. det kommer säkert att finnas ett kryphål;)
  • Jag tror att Narutos förmåga att känna det onda inte bara är ett fyllmedel eftersom det spelar en stor roll under kriget för att bekämpa White Zetsus.
  • rätt. och efter det nämns det inte ens igen ... absolut inte fyllmedel ... författarna behövde bara något för att få den vita Zetsus från styrelsen, och någon ny speciell kraft för naruto var precis rätt sak för det. fortfarande står det aldrig naruto gjorde inte det känsla BZ
  • Narutos förmåga att känna det onda är INTE ett fyllmedel, för Naruto kände kisame med sina onda avkännande krafter och även under kriget förlitade sig alliansen på hans onda avkänningskrafter kraftigt. En anledning till att Naruto inte (snarare än inte kunde) känna BZ är för han var mer orolig för att slåss mot Obito som själv var en "stor" ondska att oroa sig för. Kom ihåg att Naruto inte tänker med hjärnan .. och inte är den bästa analysatorn ..: P
  • Eller, BZ hade helt enkelt inga onda avsikter vid den tiden. Allt han skulle göra var att ha ett öga på Obito. Varför skulle BZ ens tänka på att gå in i stötande läge eftersom Obito var okej av sig själv fram till dess? Jag tvivlar verkligen på om det kan finnas ett definitivt svar på detta, eftersom ingenting har talats om detta i mangan från och med nu.

Man kan kanske se på det ur filosofisk synvinkel att det inte fanns något ont att förstå.

Resten av detta svar kan innehålla spoilers

Black Zetsu är i huvudsak Kaguyas kommer att inkarneras. Med detta sagt var Kaguyas mål inte i sig onda. Tekniskt sett var hennes mål fred. Det kan ha varit en fred som tvingades över hela världen, men på ett sätt som de inte var överens med, var det i hennes sinne fortfarande en bra handling. Det är sant att hon ville ha kraften i hennes chakra tillbaka från alla de det hade sys i genom århundradena. Ändå är det svårt för enbart dödliga att förstå vad som driver ett väsen som kan betraktas som gudlikt. Goda och onda är uppfattningar, kanske Kaguya trodde verkligen på det goda med sina handlingar. Naturligtvis är allt detta spekulation, men man måste undra, jag menar när Kaguya ursprungligen trodde att Naruto och Sasuke var Hagoromo och Hamura, hon grät, så hon kan inte vara dålig.

Allt som ansågs, och Black Zetsu var en förlängning av Kaguya själv, kanske hela "sensing ondska" fungerade inte eftersom det inte fanns någon ond avsikt. Men allt detta beror på filosofin om gott och ont, och om det är en skillnad mellan att veta att något är ont och att inte bry sig, eller att inte tro att något är ont på grund av det eventuella godet, kommer det att göra.

Som vi nu vet hade Black Zetsu Kaguyas vilja i sig. Precis som Naruto inte kunde känna de tio svansarna (avsnitt 363 av anime) är Kaguyas krafter ännu större än de tio svansarna - hon stoppade lätt den oändliga Tsukuyomi. Så att känna Kaguya (eller Black Zetsu) är uteslutet.

1
  • 2 Jag är inte säker på att det är sant. Naruto kunde inte känna Juubi med Kuramas chakra eftersom han i det läget kan känna negativa känslor (hat, sorg, ilska), och Juubi har inga känslor. Black Zetsu och Kaguya är inte samma sak som det.

Jag tror att Naruto kunde känna BZ onda avsikter, men kanske inte hans fysiska kropp eftersom Zetsu armén och BZ är så nära naturen som varelser kan vara. White Zetsu kunde smyga sig in i Kages toppmöte ffs, även med Raikages senser-nin (C) med honom. Zetsu's är alla gjorda av Juubi / Tree, ursprunget till chakra så jag antar att de skulle förbises även om Naruto var i Sage-läge eftersom de är rent konstgjorda / organiska humanoider.