Anonim

VÄG TILL FRAMGÅNG: 6 steg

Jag är verkligen förvirrad av hur växlarnas förmåga bestäms i Shingeki no Kyojin. Det beskrivs verkligen inkonsekvent.

Till exempel (stora spoilers):

Det är fortfarande inte klart vilka förmågor Female Titan och Attacking Titan har. Kvinnlig Titan visar förmåga att kontrollera andra titaner i viss utsträckning, också förmåga att kristallisera värden, men dessa förmågor delas med vissa andra titaner. Att attackera Titan får förmåga att skapa pansarplattor, men det verkar orsakas av serum som används av Eren. Beast titan har förmåga att kontrollera andra titaner, men det antyddes att det bara beror på Zekes kungliga blod. Enligt båge med Eren-infångning verkar det också att titans egenskaper kan bestämmas av det serum som används. Ändå verkar egenskaperna hos Colossus Titan och Armored Titan vara ärvda av shifter.

Så, som vi kan se, finns det exempel på förmågor som bestäms av serum, shifterkraft och shifter-värd, men det finns ingen verklig konsistens. T.ex. det finns shifters, som bara har förmågor från värd eller serum.

Förklaras detta på något sätt någonstans?

2
  • Hänvisar detta till skabb eller anime? Jag tror det senare, men jag är inte säker. Med tanke på den stora skillnaden i historien mellan de två bör du ange hur mycket förstörelse du letar efter.
  • Jag refererar till manga, som jag har läst i det senaste tillgängliga kapitlet, så det finns inget problem med möjliga spoilers.

Det finns mycket information i Nine Titans-artikeln och motsvarande enskilda artiklar för var och en av de nio titanerna på Attack on Titan Wikia. Från min förståelse bestäms förmågorna av vilken av de nio titanerna som ärvs av personen.