Anonim

Hur man ritar Shaun fåren för nybörjare

K-On! Ura-on är bonusavsnitt från anime K-On! och de använde en annan typ av animering eller ritningsstil.

Det här är första gången jag någonsin stött på en sådan stil (väldigt annorlunda jämfört med serien, men du kan lätt se likheten med originalet) och undrade om den här stilens namn, om den har det. Användte även annan anime detta före eller efter K-On! Ura-on släpptes? Och vad är den här stilens historia och bakgrund? Eller är detta bara skapat för att vara unika eller slumpmässiga skäl av K-On! produktion?

1
  • Generellt sett är detta ett exempel på "superdeformerad" stil, om än ett särskilt ovanligt exempel. Jag gissar de specifika detaljerna i hur karaktärerna ritades hade lika mycket att göra med de ansvariga animatörernas preferenser som vad som helst, men jag förväntar mig att någon förmodligen kan komma med ett bättre svar.

Som noterats i kommentarerna är detta faktiskt den superdeformerade stilen. Wikipedia beskriver det som:

Superdeformerad eller SD är en specifik stil av japansk karikatyr där karaktärer ritas på ett överdrivet sätt, vanligtvis små och knubbiga, med stubbiga lemmar och överdimensionerade huvuden, så att de liknar små barn. Denna stil utgör en integrerad del av vad japanska och amerikanska anime-fans kallar chibi.

Några exempel: