Anonim

Parasyte - Opening Comparison (Anime & Manga Style)

Efter att ha sett det första avsnittet av Tokyo Ghoul A märkte jag en stor skillnad i anime.Finns det fler skillnader mellan manga och anime (båda årstiderna)?

2
  • Jag tror att skillnaden är när Jason torterar Kaneki, så många scener klipps därifrån. Också i strid mellan Kaneki och Ayato, Kaneki dödar Ayato till hälften.
  • Metoden han använder för att bryta Kanekis sinne är också annorlunda. I anime ber han Kaneki att välja mellan sina två hjälpare / städare som är kär i varandra. I mangan ber han Kaneki att välja mellan en mor och ett barn.

Root A (säsong 2) är en helt annan historia som skilde sig från mangan och visar Kaneki om han hade gått med i Aogiri istället för att gå på egen hand. Även om det har några stora spoilers, läs lite om varför de fattade detta beslut i den här frågan. Nästan hela Root A är annorlunda, men vissa scener (mestadels slagsmål) återskapas och är mycket lika övergripande. Storylines sammanfogas mestadels i den sista "bågen" som inträffar i de sista 2-3 episoderna av serien. Detta är den 2: a raiden av CCG, med tanke på att den första är den mot Aogiri (jag kommer inte säga mer som dess Spoilers) och händelserna spelar annorlunda ut men med totalt sett identiska resultat i slutändan. Det vill säga att stora händelser som påverkade resultatet av Raid inträffade i båda, men inte nödvändigtvis på samma sätt. Detta gjordes förmodligen för att lämna möjligheten att återvända till kanonmaterial i Tokyo Ghoul RE för säsong 3 om de valde att göra det, men det kan bara vara att det förmodligen var den ursprungliga berättelsen innan Ishida ändrade det till vad Manga använde , som nämnts i den första länken, och han behöll dem genom båda versionerna.

Säsong 1 var mycket likartad totalt sett, med endast måttliga förändringar som kronologin som beskrivs bättre av Thellimist i det svaret och några andra bitar om hur händelser inträffade, främst angående Hinami och hennes föräldrar och hur dessa händelser startade, och de censurerade kraftigt Jasons Torture till Kaneki. Han var där nere i tio dagar (Läs om det halvvägs ner på sidan i aogiri-bågen Sammanfattning av Jason på wiki här

Sammantaget är säsong 1 väldigt lika, medan säsong 2 bara har bitar som liknar varandra.

[Pierrot] ändrade kronologin för några av händelserna i mangan. Till exempel möter Kaneki inte Tsukiyama (gourmet) förrän efter Hinami-incidenten med Amon och Kado (senior) (duvorna) som dödade sina föräldrar. Jag tror att de ändrade ordningen på dessa händelser för att göra Kanekis närvaro i dessa slagsmål mer begriplig. Till exempel är Kaneki mindre involverad och lite hjälplös i kyrkans scen mot Tsukiyama, även i mangan. Detta är ett resultat av att hans svält orsakade hans försvagade tillstånd, trots att hans träning "faktiskt" var större än när han kämpade mot Amon (baserat på mangan). Men i kampen mot Amon, både manga och förmodligen TV, är Kaneki mycket mer aktiv och visar mer taktiska strider. Så det är vettigt att placera Tsukiyama-konfliktdelen tidigare i TV: n som ett resultat av att Kaneki är mer passiv och svagare i dessa fall i motsats till när han bekämpar Amon, det lyfter fram fördelarna med hans träning och betonar hans ökande styrka. Så i viss mån är det intressant att [studion] ändrade kronologin för dessa händelser, det är vettigt på ett märkbart sätt. Censuren är dock löjlig, på känslomässig nivå missar du mycket av showen.

Källa: reddit

1
  • Anime-striden med amon ignorerade att gourmetbågen till och med hände, för den var densamma som i mangan utan skillnader åt sidan för dem att fortsätta spela upp den hjälplösa Kaneki-vinkeln som aldrig fanns i mangan.