Anonim

💦AQUATICA WATER PARK BY SEAWORLD💦

På Arcueid- och Ciel-vägarna framträder Roa med långt svart hår i "västerländska" kläder.

Men jag spelar för närvarande Hisui-rutten och jag har sett att den ursprungliga Shiki Tohno visas i japanska kläder med kort vitt hår i slutet. (För vad det är värt, den adopterade Shiki på den här vägen vet inte om Roa, men spelaren gör eftersom hon måste ha slutfört antingen Arcueid- eller Ciel-rutten först för att spela den här rutten, och informationen visas där.)

Men oavsett rutt bör Roa och den ursprungliga Shiki Tohno (som vissa översättningar heter SHIKI) vara samma person. (Identiteten för nästa reinkarnation av Roa borde ha bestämts av Ciel år innan något av de olika valen som ledde till olika vägar gjordes.) Om så är fallet, varför finns det en sådan avvikelse mellan Roas framträdande i "Near Side of Månens "rutter och Hisui-rutten (och eventuellt andra" Månens bortre sida ")?

1
  • Obs: det är möjligt att jag saknar information som jag skulle ha fått från att spela de två rutterna jag har kvar och avsluta Hisui. Som sagt, det känns inte som något så trivialt att jag kan vara ganska säker på att jag får svar om jag väntar på det.

Det beror på att Roa är inne i kroppen av SHIKI Tohno, Akihas blodrelaterade bror, innan spelet började då SHIKI var låst inuti herrgården efter hans Inversion Impulse

tills Kohaku släppte honom medvetande om att han skulle döda sin far, som sexuellt misshandlade henne som barn.

Det är inte sant att:

Men oavsett rutt bör Roa och den ursprungliga Shiki Tohno (som vissa översättningar heter SHIKI) vara samma person.

Roa är kär i Arcueid medan SHIKI är kär i Akiha. Detta visar att mellan "Nära sidan av månen" och "Fjärran sidan av månen" konfronterar Shiki en annan person. Den närmaste sidan Roa är efter Arcueid medan i Far Side är SHIKI efter Akiha.

Skillnaden mellan de två orsakas av vem som dominerar de två. På Far Side-vägarna dominerar SHIKI: s vilja (medan det på den närmaste sidan är det Roa som dominerar).

SHIKI är huvudantagonisten under "Far-Side Moon" -vägarna, berättelserna om Akiha och Hisui. SHIKIs inversionsimpuls hindrar Roa från att utöva sin vilja över honom, vilket resulterar i en mycket orolig person som bara är besatt av att hämnas på Shiki för att ha stjält allt från honom. Roa ser inte ut i dessa berättelser förutom ett kort omnämnande från SHIKI att något i hans sinne vill ta över.

Källa: Roa - Akihas rutt (första stycket)

Förändringsutseendet skulle antagligen vara relaterat till vem den dominerande viljan är. Till exempel, i sin tidigare reinkarnation, utformar Roa sin nya kropp för att passa sig själv som med Elesia, som ser annorlunda ut än Ciel idag.

På Wikia-sidan Type-moon kommer du också att märka att Roa och SHIKI delar samma sida på ungefär samma sätt som Saber / Saber-Alter / Saber-Lily gör.

5
  • Jag var på väg att skriva en kommentar som sa "kanske är det att Roas personlighet inte tog över så mycket i" Far Side of the Moon "-rutterna - antar att det var förmodligen rätt gissning.
  • @Maroon ja, som jag citerar från wikien Roa nämns i en Far Side Route som fortfarande är inne i SHIKI och försöker ta över
  • Det här är vettigt, men jag är fortfarande lite fast. Varför tar inte Roa över på Far Side-rutterna? Har detta något att göra med det faktum att han delar ett sinne med Shiki och det faktum att Shiki gör något annorlunda på dessa rutter (jämfört med i Near Side-rutterna), och i så fall vad exakt? (Jag antar att Roa tar över efter Shiki flyttar tillbaka till herrgården, eftersom händelserna före dagen Shiki återvänder bör vara identiska oavsett rutt.)
  • @Maroon Jag är inte helt säker men det kan vara så att Shiki inte dödar Arcuied på Near Side så att han inte slåss med henne och därmed tillbringar tid borta från Tohno Mansion medan han på Far Side tillbringar mer tid i herrgård och nära Akiha, att se denna SHIKI blir förmodligen mer trotsig för att han ser Shiki försöka stjäla Akiha ifrån honom och Roa kan ha underskattat SHIKI: s Inversion Impulse. En annan anledning kan vara att Roa lärde sig om Arcuieds svaghet i Near Side och tog över men på Far Side, fortfarande så stark som någonsin gömmer han sig bort och bider sin tid
  • när det gäller när Roa tar över är jag inte säker men jag är helt säker på att SHIKI hade kontroll när Kohaku släppte honom eftersom det var SHIKI som dödade Akihas pappa som ledde till att Akiha blev familjens chef och kallade Shiki tillbaka till herrgården